V Európe by mohli byť plynové záťažové testy

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 08:53 • 2 min
V Európe by mohli byť plynové záťažové testy

BRUSEL - Európske krajiny by mali pred zimným obdobím podstúpiť plynové záťažové testy, ktoré by skúmali, ako zraniteľné sú štáty pre krízu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Testy by zisťovali, čo by sa dialo, keby kríza na Ukrajine viedla k prerušeniu dodávok plynu z Ruska do Európy. Vyplýva to z návrhu dokumentu, ktorý pripravila Európska komisia (EK).

 

Cez Ukrajinu vedie tranzitná trasa ruského plynu do Európy. Cez územie Ukrajiny priteká polovica z dodávok plynu, ktoré Rusko Európy posiela. Obavy z prerušenia dodávok plynu sú vysoké, keďže Ukrajina odmieta platiť za plyn z Ruska toľko, koľko Moskva od Kyjeva požaduje. 

 

EK okrem záťažových testov vyzýva na vytvorenie záložného mechanizmu. EÚ pre s napätie medzi Ruskom a Ukrajinou prijala niektoré opatrenia. V zásobníkoch má zásoby na tridsať dní. EK teraz zvažuje, či nie je potrebné túto požiadavku na zásoby zvýšiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies