V Estónsku podpísali novú koaličnú zmluvu, v kabinete budú tri politické subjekty

NETKY.SK • 21 November 2016, 18:51 • 2 min
V Estónsku podpísali novú koaličnú zmluvu, v kabinete budú tri politické subjekty

TALLINN - Lídri Estónskej strany stredu, Sociálnodemokratickej strany a konzervatívneho zoskupenia IRL (Vlastenecký zväz a Res Publica) podpísali dnes v Tallinne - v súlade s víkendovou dohodou - aj formálne koaličnú zmluvu, ktorá zabezpečuje pobaltskej republike už niekoľko dní po páde kabinetu premiéra Taaviho Roivasa vytvorenie novej vlády. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Strany novej vládnej koalície budú v parlamente disponovať pohodlnou väčšinou 56 zo 101 kresiel.

 

Litovská prezidentka Kersti Karjulaidová poverila ešte v nedeľu zostavením novej vlády Jüriho Ratasa - predsedu Estónskej strany stredu, druhého najsilnejšieho parlamentného subjektu krajiny.

 

Roivasa, predsedu Reformnej strany, donútili 9. novembra odstúpiť z čela vlády po tom, ako sa proti nemu obrátili obaja koaliční partneri - sociálni demokrati a IRL. Predmetom sporov medzi vládnymi stranami, ktoré predchádzali rozpadu kabinetu, bolo odvolávanie poslancov z dozorných rád štátnych podnikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona