V Česku sa zvýši limit na platby cez mobilné telefóny

NETKY.SK • 26 Október 2010, 12:21 • 2 min
V Česku sa zvýši limit na platby cez mobilné telefóny

V Česku sa zvýši limit na platby cez mobilné telefóny

slovakia

left justify in out

img

Mobilní operátori v Česku zvýšia na budúci rok limit na platby cez mobil zo súčasných 99 Kč (4,04 eura) na 600 Kč.
      Ľudia doteraz využívali túto formu platenia na úhradu cestovných lístkov a poplatkov na parkoviskách. V budúcnosti ju však budú môcť rozšíriť aj na platenie v internetových obchodoch. Bude však záležať na obchodníkoch, či nákup drahších produktov mobilom zákazníkom umožnia.
      Telefónica O2 začne podľa jej hovorcu Martina Žabku zvýšený limit testovať so spoločnosťou Erika a AGMO od začiatku decembra. S riadnou prevádzkou sa počíta od februára 2011. "Nevylučujeme, že v budúcnosti dôjde k zvýšeniu tejto sumy až na 999 Kč," dodal Žabka.
      Zákazníci si môžu na infolinkách operátorov mobilné služby vypnúť. Inak im môžu podľa niektorých odborníkov hroziť viaceré nebezpečenstvá. Jiří Peterka zo serveru Lupa.cz upozornil, že operátori na zvýšený limit nepripravili nijaké dodatočné bezpečnostné opatrenia. Užívateľ tak môže poslať drahú SMS nedopatrením, alebo sa môže objaviť škodlivý program, ktorý SMS odošle bez vedomia užívateľa.
      Okrem limitu pre mobilné platby budú onedlho fungovať mimoriadne drahé linky s predčíslom 905, ktoré umožní jednorazové účtovanie hovoru až 990 Kč. Český telekomunikačný úrad už niekoľko takýchto čísel pridelil, ale ani jedno z nich nie je zatiaľ funkčné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies