V Ekvádore zaznamenali ďalšie silné zemetrasenie

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 11:19 • 2 min
V Ekvádore zaznamenali ďalšie silné zemetrasenie

QUITO - Ďalšie zemetrasenie - tentoraz s magnitúdou 6,0 - zasiahlo dnes Ekvádor, informujú svetové médiá. Krajinu postihlo už v sobotu mohutné zemetrasenie s magnitúdou 7,8, pri ktorom zahynulo 587 ľudí. V postihnutých oblastiach je nedostatok potravín, vody a liekov.

slovakia

left justify in out

Epicentrum dnešného zemetrasenia sa nachádzalo okolo 100 kilometrov severo-severozápadne od mesta Portoviejo a vychádzalo z hĺbky desať kilometrov, uviedla americká geologická služba USGS.

 

Úrady bezprostredne nehlásili prípadné škody ani obete. Nevydali ani varovanie pred vlnami cunami.

 

Ekvádorský prezident Rafael Correa v správe na Twitteri napísal, že v noci nadnes postihli krajinu tri dotrasy.

 

Nezvestných je stále 163 ľudí a zranenia utrpelo celkovo 7015 osôb. Sobotňajšie zemetrasenie s magnitúdou 7,8 najväčšou prírodnou katastrofou v Ekvádore za uplynulých 67 rokov. Obnova zničených častí môže trvať niekoľko mesiacov až rokov a vyžiadať si miliardy dolárov. Najviac postihnutá je pobrežná provincia Manabí, z ktorej pochádza drvivá väčšina evidovaných obetí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona