V Eisenstadte odsúdili Slováka, ktorý tam pracoval ako poštový doručovateľ

NETKY.SK • 30 Január 2018, 16:52 • 2 min
V Eisenstadte odsúdili Slováka, ktorý tam pracoval ako poštový doručovateľ

EISENSTADT - Na šesť mesiacov podmienečne odsúdili v utorok v rakúskom Eisenstadte 30-ročného Slováka, a to za zneužitie právomocí a spreneveru.

slovakia

left justify in out

Poštový doručovateľ pôsobiaci v alpskej republike od roku 2013 vyriešil nedostatok finančných prostriedkov v dôsledku závislosti na hazardných hrách svojsky, ponechal si asi 5700 eur, ktoré mal doručiť adresátom. Rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť, pretože žaloba sa k nemu nevyjadrila. Slovák verdikt rakúskej justície akceptoval.

 

Obžalovaný sa priznal, že prehral množstvo peňazí v stávkach a na hracích automatoch, preto si ponechal a nedoručil finančné prostriedky adresátom. Problémy v oblasti jeho pôsobenia zaznamenali na sklonku roka 2016, tak sa prišlo i na jeho nekalé aktivity.

 

Slovák, ktorý čelil v súvislosti s podpismi za klientov Rakúskej pošty aj obvineniu z falšovania dokumentov, sa v súdnej sieni priznal k vine. Jeho právny zástupca pripomenul, že obžalovaný má už za sebou terapiu závislosti na hazardných hrách a je pripravený odškodniť poškodených.

 

Senát súdu uznal občana SR za vinného vo všetkých bodoch obžaloby, pričom za poľahčujúcu okolnosť označil jeho doterajšiu bezúhonnosť a priznanie, v ktorom vyjadril poľutovanie nad svojím konaním.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies