V egyptskej Sakkáre objavili archeológovia hrobku kráľovského posla

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 18:57 • 2 min
V egyptskej Sakkáre objavili archeológovia hrobku kráľovského posla

KÁHIRA - Archeológovia objavili hrobku, ktorá zrejme pochádza z obdobia okolo roku 1100 pnl. Nachádza sa južne od Káhiry. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na egyptské ministerstvo pre pamiatky.

slovakia

left justify in out

Minister Muhammad Ibrahim vyhlásil, že hrobka patrí strážcovi armádnych archívov a kráľovskému poslovi pre cudzie krajiny. Ibrahim povedal, že fakulta archeológie na Káhirskej univerzite objavila hrobku v Sakkáre. Podľa jeho slov tým pridala "kapitolu do našich vedomostí o dejinách Sakkáry".
     

Predstaviteľ z univerzity povedal, že hrobka obsahuje "veľmi pekné nápisy" o pohrebnom sprievode a posmrtnom živote nebožtíka.
     

Hrobka sa nachádzala neďaleko inej, ktorá pochádza z rovnakého obdobia a patrila veliteľovi egyptskej armády. Objavili počas predošlej sezóny vykopávok.
     

Sakkára bola v minulosti pohrebiskom obyvateľov egyptského mesta Memfis. Nachádza sa v nej aj najstaršia známa egyptská pyramída.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies