V egyptskej Káhire sa zrútila budova: Počet obetí stúpol na 18

NETKY.SK • 25 November 2014, 16:22 • 2 min
V egyptskej Káhire sa zrútila budova: Počet obetí stúpol na 18

KÁHIRA - V noci na utorok sa v Káhire zrútila osemposchodová budova, pričom zahynulo najmenej osemnásť ľudí a sedem ďalších sa zranilo. Informovali o tom bezpečnostné sily.

slovakia

left justify in out

Stále však údajne nejde o konečné číslo. Záchranári, vojaci a susedia naďalej prehľadávajú trosky a hľadajú možných živých. Pri prácach pomáhajú buldozéry. Nešťastie sa odohralo v husto obývanej severovýchodnej štvrti Matarijja.

 

Podľa miestneho úradníka Ahmada Favzího pred zrútením unikli len štyria ľudia. Príčina zatiaľ nie je známa, podľa Favzího by ňou mohla byť ilegálna nadstavba. Aj v iných podobných prípadoch sú na vine prevažne zanedbané bezpečnostné štandardy. Úrady preventívne evakuovali štyri vedľajšie budovy, z ktorých najmenej jedna bola pri kolapse poškodená. Egyptská 86-miliónová populácia, najväčšia v arabskom svete, sa tlačí na malom percente zeme, kde nie je púšť, najmä na úzkych pásoch pobrežia Nílu a jeho delte. Výsledkom je ilegálna výstavba, často bez dodržiavania bezpečnostných pravidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies