V Egypte zahynuli traja údajní militanti pri náhodnom výbuchu bomby v dome

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 16:34 • 2 min
V Egypte zahynuli traja údajní militanti pri náhodnom výbuchu bomby v dome

KÁHIRA - Bomba dnes nešťastnou náhodou explodovala v dome na farme juhozápadne od egyptského hlavného mesta Káhira a zabila troch podozrivých militantov, ktorí s ňou práve manipulovali.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom nemenovaný egyptský predstaviteľ, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra AP.
     

Výbuch, ktorý nastal v oáze Fajjúm, spôsobil zrútenie tehlovej budovy. Tá sa využívala na výrobu bômb. Experti okrem pozostatkov troch tiel našli na mieste činu ďalších vyše 20 výbušných zariadení, ktoré znefunkčnili, uviedla agentúra Reuters.
     

Útoky militantov na bezpečnostné sily v Egypte sa zvýšili od vlaňajšieho júla, keď šéf egyptskej armády Abdal Fattáh Sísí zvrhol islamistického prezidenta Muhammada Mursího z Moslimského bratstva. Proti jeho vláde totiž v uliciach prebiehali masové protesty.
     

Vo štvrtok došlo v krajine k sérii malých bombových útokov a konali sa v nej demonštrácie, a to pri príležitosti výročia zosadenia prezidenta Mursího. Pri výbuchu jednej bomby zomrelo päť ľudí.
     

Vypukli aj zrážky medzi Mursího podporovateľmi a bezpečnostnými silami v meste Gíza pri Káhire, jeden protestujúci tam zahynul.
     

Mursího priaznivci vyzvali, aby sa ľudia aj dnes zúčastnili na masových protestoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies