V Egypte zadržali dvoch podozrivých z vraždy talianskeho študenta

NETKY.SK • 6 Február 2016, 07:46 • 2 min
V Egypte zadržali dvoch podozrivých z vraždy talianskeho študenta

RÍM/KÁHIRA - V súvislosti s vraždou 28-ročného talianskeho študenta v Egypte boli zadržaní dvaja podozriví.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia súčasne narazili na indície, že išlo o trestný a nie teroristický čin, uviedol dnes pre agentúru DPA nemenovaný predstaviteľ egyptského ministerstva vnútra.

 

Giulio Regeni sa stratil v egyptskej metropole 25. januára, v deň piateho výročia povstania, ktoré zvrhlo dlhoročného autokratického vládcu Husního Mubaraka. Jeho takmer úplne nahé telo bez známok života sa našlo 3. februára v priekope na periférii Káhiry. Na tele boli evidentné stopy mučenia, osobné veci obete chýbali.

 

Talian študoval vo Veľkej Británii na univerzite v Cambridgei politiku a medzinárodné vzťahy a v Káhire, kde pracoval na štúdii o egyptskej ekonomike, bol od septembra.

 

Rím požiadal ešte vo štvrtok Káhiru o objasnenie kauzy. V Egypte zriadili na ministerstve vnútra osobitnú komisiu na objasnenie prípadu, na činnosti ktorej by sa mali podieľať aj talianski kriminalisti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona