V Egypte začali analyzovať záznamy čiernych skriniek aj palivo ruského airbusu

NETKY.SK • 3 November 2015, 14:45 • 2 min
V Egypte začali analyzovať záznamy čiernych skriniek aj palivo ruského airbusu

KÁHIRA - V Káhire sa dnes začala analýza záznamov z tzv. čiernych skriniek z lietadla ruskej leteckej spoločnosti Kogalymavia, ktoré havarovalo minulú sobotu počas letu z letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu. Informovali o tom egyptské médiá.

slovakia

left justify in out

Agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z egyptskej ropnej spoločnosti Misr Petroleum uviedla, že na letisku v Šarm aš-Šajchu preverujú palivo, ktoré natankovali do ruského lietadla typu Airbus A321. Zdroj spresnil, že cisterna, ktorá k ruskému airbusu priviezla palivo, bola odstavená v areáli letiska a zapečatená. Vzorky z nej odoberú špecialisti britskej ropnej spoločnosti British Petroleum, aby sa analýzou zistila jeho kvalita a prípadne aj prítomnosť prímesí. Vyšetrovatelia vypočúvajú aj predstaviteľov cateringovej spoločnosti, ktorá pre cestujúcich a posádku lietadla dodala občerstvenie.

 

Agentúra TASS okrem toho informovala, že predmety nepatriace ku konštrukcii lietadla, ktoré sa našli na mieste jeho pádu na Sinajskom polostrove, by mohli byť súčasťou športového vybavenia na potápanie patriaceho niektorému z cestujúcich. Do Káhiry dnes pricestoval aj šéf Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Alexandr Bastyrkin, aby sa oboznámil s doterajším priebehom vyšetrovania a koordinoval ho. Lietadlo A321 ruskej spoločnosti Kogalymavia, ktoré letelo z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu, havarovalo v sobotu približne 30 minút po štarte. Lietadlo sa vtedy nachádzalo približne 100 kilometrov južne od mesta Aríš, administratívneho centra egyptskej provincie Severný Sinaj. Zahynulo všetkých 224 ľudí na palube. Drvivá väčšina z nich boli ruskí občania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies