V Egypte sa počas semifinále APN zatýkalo

NETKY.SK • 2 Február 2017, 09:57 • 2 min
V Egypte sa počas semifinále APN zatýkalo

KÁHIRA - Egyptské bezpečnostné zložky zadržali viac ako 80 osôb za údajné plánovanie demonštrácie pri príležitosti výročia rozsiahlych futbalových násilností v krajine, ktoré si v roku 2012 vyžiadali vyše 70 obetí na životoch.

slovakia

left justify in out

Úrady zasahovali v oblasti susediacej so zázemím klubu Al-Ahly, ktorého fanúšikovia najviac doplatili na nepokoje spred piatich rokov. Zatýkanie sa odohralo v čase, keď egyptská reprezentácia v gabonskom Libreville nastúpila v semifinále Afrického pohára národov proti Burkine Faso. Zverenci argentínskeho trénera Héctora Cúpera zvíťazili v rozstrele zo značky pokutového kopu a zahrajú si vo finále.


Tvrdé jadro priaznivcov Al-Ahly, fanklub Ultras Ahlawy v roku 2015 súd označil za teroristickú skupinu. Za násilnosti z Port Saidu odsúdili v tom istom roku 10 osôb na trest smrti. Prísne protiteroristické zákony v Egypte zakazujú nepovolené verejné zhromažďovanie.


Zadržaní absolvovali bezpečnostné kontroly a úrady majú teraz rozhodnúť, či ich prepustia, alebo voči nim vznesú obvinenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona