V Egypte dostal doživotie iba štvorročný chlapec, údajne vraždil keď mal dva roky

NETKY.SK • 23 Február 2016, 08:57 • 2 min
V Egypte dostal doživotie iba štvorročný chlapec, údajne vraždil keď mal dva roky

KÁHIRA – Počuť ako sudca vyriekne nad vami doživotný trest, je pravdepodobne jeden z najhorších pocitov na svete. Stráviť celý zvyšok života za mrežami nechce asi nikto. V tomto prípade strávi odsúdený za mrežami takmer úplne celý život.

slovakia

left justify in out

Absurdný prípad sa stal v Egypte, kde na doživotie odsúdili oba 4-ročného chlapca. Ahmed Mansour Karni podľa obžaloby štyrikrát zabíjal, osemkrát sa o to pokúsil a ešte údajne aj poškodil štátny majetok. Všetko sa to malo udiať v čase, keď mal iba dva roky.

 

Možno to znie absurdne, ale egyptský sudca odsúdil chlapca v jeho neprítomnosti na doživotné väzenie. Sudcu nepresvedčil ani chlapcov rodný list, ktorý mu priniesol jeho obhajca Mohammed Abu Hurira a ktorý dokazuje, že jeho „klient“ má iba štyri roky.

 

Egyptské súdy pracujú veľmi zvláštne a ľudí súdia podľa nejasného metra. O nefunkčnosti ich súdov svedčia aj prípady, kedy odsúdili už mŕtvych ľudí na smrť. Prípad vyvolal pohoršenie po celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies