V Egejskom mori sa potopila loď, nezvestných je najmenej 17 utečencov

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 15:52 • 2 min
V Egejskom mori sa potopila loď, nezvestných je najmenej 17 utečencov

ATÉNY - Najmenej 17 ľudí je nezvestných po dnešnom potopení plachetnice vezúcej utečencov, ktorá sa prevrátila v Egejskom mori medzi Tureckom a Gréckom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tamojšie úrady. Grécke ministerstvo námorníctva potvrdilo, že v rámci spoločnej záchrannej operácie sa podarilo z vôd vyloviť 16 z odhadovaných 33-37 migrantov, ktorí mali byť v čase havárie na palube plavidla. Loď sa potopila v severovýchodnej časti Egejského mora medzi ostrovmi Farmakonisi a Agathonisi.

 

Podľa hovorkyne ministerstva záchranári hľadajú 17-21 nezvestných. Totožnosť migrantov nie je zatiaľ známa.

Na grécke ostrovy sa od začiatku tohto roka preplavilo z neďalekého Turecka vyše 55.000 ľudí. Ide najmä o Sýrčanov utekajúcich pred občianskou vojnou v ich krajine. Grécka vláda dlhodobo vyzýva ďalšie krajiny Európskej únie, aby jej pomohli niesť bremeno stále naliehavejšej utečeneckej krízy. Väčšina z týchto migrantov nemá v pláne usadiť sa na území Grécka. Ich cieľom sú prosperujúce západoeurópske štáty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies