V Edmontone sa odohral najdlhší hokejový zápas. Trval viac ako 10 dní a padlo v ňom 5-tisíc gólov!

NETKY.SK • 17 Február 2021, 10:04 • 2 min
V Edmontone sa odohral najdlhší hokejový zápas. Trval viac ako 10 dní a padlo v ňom 5-tisíc gólov!

Vieš si predstaviť hokejový zápas, ktorý by trval 5 hodín? Ak si odpovedal nie, musím ti povedať, že nasledujúci zápas trval až 50-krát dlhšie, a to rovno 252 hodín, čiže viac ako 10 kompletných dní v rade. Nejde pri tom, samozrejme, o žiadny zo zápasov NHL alebo akejkoľvek súťaže na svete.

slovakia

left justify in out

 

Išlo o zápas, ktorý mal pomôcť dobrej eci, a to zbieranie financií, ktoré pomôžu pri výskume liečby rakoviny. Zápas sa odohral v Sherwood Parku v Edmontone, pri čom podmienky boli pre samotných 40 hráčov veľmi tvrdé, keďže ich trápil aj silný nárazový vietor a teploty, ktoré siahali až na mínus 54 stupňov Celzia. V tejto zime sa dokonca podarilo aj roztrieštiť puk, čo o podmienkach hovorí samo za seba.

 

 

Výsledok síce pri tejto udalosti nie je až tak podstatný, no tím Hope vyhral nad tímom Cure v pomere neuveriteľných 2649:2528. Zápas sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov a podarilo sa vyzbierať takmer 2 milióny dolárov, a to aj napriek nedostatku dobrovoľníkov kvôli pandémii koronavírusu.

 

„Sú to absolútni bojovníci. V porovnaní s tým, čo prežívajú pacienti s rakovinou, je to však nič,“ uviedol na adresu hráčov, ktorí sa striedali na ihrisku 24 hodín denne organizátor charitatívneho podujatie Brent Saik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona