V dvoch obciach Sabinovského okresu naďalej trvá 3. stupeň povodňovej aktivity

NETKY.SK • 10 Jún 2012, 18:53 • 2 min
V dvoch obciach Sabinovského okresu naďalej trvá 3. stupeň povodňovej aktivity

V dvoch obciach Sabinovského okresu naďalej trvá 3. stupeň povodňovej aktivity - Slovensko V obciach Drienica a Červená Voda (okres Sabinov), ktoré v piatok (8.

slovakia

left justify in out

img

V obciach Drienica a Červená Voda (okres Sabinov), ktoré v piatok (8. 6.) popoludní zasiahla silná prietrž mračien, pre prebiehajúce záchranné práce naďalej trvá 3. stupeň povodňovej aktivity. Ľudia si nevydýchli ani v nedeľu. Starosta Drienice Igor Birčák dnes pre TASR uviedol, že počas celého víkendu budú pokračovať v zabezpečovacích prácach a odstraňovaní škôd. "Podarilo sa nám očistiť komunikácie od bahna a nánosov tak, aby boli prejazdné až do rekreačnej oblasti. Pomocou bagra sme čistili koryto potoka a stále upravujeme brehy navážaním kameňa," povedal Birčák. Voda sa dostala aj do niekoľkých pivníc a zaplavené zostali aj studne. Tie im v sobotu (9. 6.) pomáhali čistiť hasiči. Výšku škôd zatiaľ neodhadovali, podľa Birčáka je teraz prvoradou úlohou zabezpečiť brehy potoka, kde bola zničená regulácia, aby v prípade silného dažďa opäť nedošlo k jeho vybreženiu. Najvyšší stupeň povodňovej aktivity zatiaľ zostáva v platnosti aj v neďalekej obci Červená Voda. Starostka Jana Džačovská dnes pre TASR uviedla, že pokračujú v odstraňovaní škôd po lokálnych záplavách. "Prietrž mračien v piatok spôsobila prívaly vody z okolitých lesov. Konáre na jednom mieste zatarasili miestny potok a došlo k výraznému podomletiu brehu. Voda sa dostala aj do niekoľkých pivníc, garáží a studní," povedala Džačovská. Komplikácie narobilo aj bahno, ktoré sa dostalo na cesty. To sa im však už z veľkej časti podarilo odstrániť a komunikácie sprejazdniť. Diery na cestách počas soboty zasypávali kamením. Zlou správou je, že po prietrži došlo k zničeniu nového povrchu miestnej komunikácie na úseku 100 metrov, ktorý položili len pred niekoľkými dňami. Na niektorých častiach v svahovom teréne sa vytvorili menšie zosuvy. "Sme veľmi vďační, že nám pomáhajú podnikatelia z okolia, ktorí vlastnia ťažkú techniku. Nesmierne oceňujem aj snahu dobrovoľných hasičov, ktorých tu máme, pomáhajú starší i tí mladší. Spoločnými silami to zatiaľ zvládame," konštatovala starostka. Záchranné práce budú podľa nej pokračovať, celkové škody zatiaľ vyčíslené nemajú.

Zdroj:TARS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies