V Düsseldorfe sa začal proces s pravicovým radikálom pre útok spred 18 rokov

NETKY.SK • 25 Január 2018, 12:57 • 2 min
V Düsseldorfe sa začal proces s pravicovým radikálom pre útok spred 18 rokov

DUSSELDORF - Proces s pravicovým radikálom, ktorý čelí žalobe z 12-násobného xenofóbne motivovaného pokusu o vraždu v súvislosti s odpálením rúrkovej bomby na stanici MHD v Düsseldorfe z 27. júla 2000, sa začal vo štvrtok na krajinskom súde v tomto nemeckom meste.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatjedenročný obžalovaný, ktorý prevádzkoval v okolí miesta činu obchod s militáriami, v úvode súdneho konania poprel akúkoľvek spojitosť s útokom zdôrazniac, že netuší, kto spáchal útok.

 

Pri explózii sa zranilo desať ľudí z 12-člennej skupiny ľudí zväčša židovského pôvodu, ktorí boli na ceste z hodiny nemčiny na jazykovej škole. Obžalovaný sa v inkriminovaný deň podľa vlastných slov zdržiaval v tetovacom štúdiu, na prechádzke so psom a neskôr doma. Údajne ho krátko po čine varoval istý policajt, že viacerí ľudia ho obviňujú z útoku.

 

Chlapík, ktorý sa dostal do hľadáčiku vyšetrovateľov už krátko po čine, sa pred štyrmi rokmi mal prihlásiť k činu istému spoluväzňovi, keď si odpykával trest za iný delikt.

3 le dod

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies