V Düsseldorfe a Dortmunde zneškodnili bomby z druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 9 August 2017, 07:19 • 2 min
V Düsseldorfe a Dortmunde zneškodnili bomby z druhej svetovej vojny

DÜSSELDORF - Nemeckí pyrotechnici úspešne zneškodnili v utorok v Düsseldorfe a Dortmunde nevybuchnuté bomby z čias druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Bomby boli objavené počas stavebných prác.

 

V Düsseldorfe objavili bombu v pondelok, a to vo štvrti Derendorf. Úrady evakuovali približne 2300 ľudí. Ďalším 4400 osobám nariadili zostať doma až do oznámenia konca poplachu. Evakuácia sa dotkla aj približne 80 obyvateľov domova sociálnych služieb, ktorých museli premiestniť do iných zariadení.

 

Ďalšiu bombu zneškodnili v dortmundskej štvrti Dorstfeld. Takisto došlo na evakuáciu, uzavretie ulíc a obmedzenie verejnej dopravy. Po zneškodnení bomby sa polícia poďakovala občanom za spoluprácu.

 

Nálezy bômb a nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny nie sú ani vyše 70 rokov po skončení druhej svetovej vojny v Nemecku ničím neobvyklým. Takéto relikty robotníci často objavia počas výkopových stavebných prác.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies