V Dunajskej Strede pôsobí od začiatku roka občianska stráž

NETKY.SK • 20 Január 2014, 17:13 • 2 min
V Dunajskej Strede pôsobí od začiatku roka občianska stráž

DUNAJSKÁ STREDA - Od začiatku roka pôsobí v okresnom meste Dunajská Streda občianska stráž. Jej členovia hliadkujú vo dvojiciach na sídliskách Sever I a Sever II.

slovakia

left justify in out

"Členovia občianskej stráže kontrolujú poriadok a nočný pokoj od 22.00 h až do úsvitu. Naším cieľom je prevencia, dávame lepší pozor na budovy základných a materských škôl," uviedol vedúci občianskej stráže Richard Rajkovics. "Strážcovia sledujú aj garáže, vlastne všetky objekty sídliska. V prípade menších priestupkov voláme mestským policajtom, pri trestných činoch informujeme príslušníkov Policajného zboru SR," pokračoval.

V programe mestskej televízie Dunajskostredčan Csaba Horváth privítal založenie občianskej stráže. "Prítomnosť policajtov na verejnosti považujem za nedostačujúcu. Na sídliskách sa často kradne benzín, bezdomovci vyhadzujú odpad z kontajnerov," pripomenul. OS v Dunajskej Strede funguje na dobrovoľnej báze, teda bez odmeny. Samospráva zvažuje zavedenie tejto formy kontroly aj v ostatných častiach mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona