V Dunajskej Strede chcú do finále Slovnaft Cupu

NETKY.SK • 16 Február 2017, 08:48 • 2 min
V Dunajskej Strede chcú do finále Slovnaft Cupu

DUNAJSKÁ STREDA - Futbalisti Dunajskej Stredy obsadili v jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže 9. miesto, po zimnom odstúpení Spartaka Myjava z Fortuna ligy sa posunuli na 8. priečku, redukovane so ziskom 18 bodov (bilancia: 4 - 6 - 7).

slovakia

left justify in out

V klube zo Žitného ostrova by sa radi dostali na vyššie poschodia a šancu na výraznejší prienik vidia aj v domácej pohárovej súťaži Slovnaft Cupe, kde sa dostali medzi elitnú osmičku a štvrťfinálovým súperom FC DAC 1904 je druholigový FK Poprad. "Mužstvo sme sa snažili pripraviť na splnenie cieľov, na integrovanie hráčov do tímu a aj na to, aby sme vyhrávali zápasy. Chceme ísť ďalej po našej ceste, nepozeráme sa doprava, doľava. V pohári chceme ísť čo najďalej. Pokiaľ ide o Fortuna ligu, musíme vyhrávať čo najviac stretnutí aj na ihrisku súpera a udržať si našu domácu bilanciu, ktorú máme na novom štadióne," vyjadril sa na stredajšej popoludňajšej tlačovej konferencii pred jarnou časťou sezóny 2016/2017 tréner Dunajskej Stredy Csaba László.

Prezident klubu Tibor Végh sa okrem ambícií venoval aj infraštruktúre. "Podarila sa nám polovička etapy, a to dve tribúny nového štadióna s kapacitou 7000 miest a aj šesť ihrísk - štyri prírodné a dve s umelým povrchom, ktoré sú k dispozícii v našej akadémii. Do konca kalendárneho roka 2017 by sme mali mať hotový štadión a v akadémii do júna zasa ďalšie dve ihriská i to hlavné. Myslím si, že máme najlepšiu infraštruktúru, nastáva preto aj zmena v športových cieľoch. V predchádzajúcej sezóne sme v lige skončili na 7. priečke, každé umiestnenie nad 6. pozíciu je pre nás výzva. V Slovnaft Cupe sme v najlepšej osmičke, ale cesta do finále je ďaleká. Najprv musíme zdolať Poprad a následne prejsť aj cez lídra jesennej časti, výborne hrajúcu Žilinu."

"Žlto-modrí" sa pripravovali v domácich podmienkach a absolvovali aj takmer dvojtýždňové sústredenie v Turecku. V kádri nastali zmeny: pribudli mládežnícki slovenskí reprezentanti Pavol Šafranko z 1. FC Tatran Prešov, Ľubomír Šatka z anglického Newcastle United, Jakub Kosorin a Benjamín Száraz z FK Senica či Albánec Esmerald Aluku. Naopak, v kolónke odchodov figuruje trio ofenzívnych hráčov Ákos Szarka (Diósgyőr/Maď.), Róbert Polievka (ŽP Šport Podbrezová) a Lotyš Valerijs Šabala (Club Bruggy/Belg. - ukončenie hosťovania).   

"Šafranko a Šatka sú reprezentanti do 21 rokov, majú skúsenosti na medzinárodnej úrovni. Som rád, že Šafranko dostal v januári pozvánku aj od trénera A-tímu SR na sústredenie i zápasy v SAE. Musím povedať, že Pavol je tvrdý pracant. Podľa môjho názoru potrebuje Šafranko dva roky, aby dosiahol požadovanú úroveň. Šatka je inteligentný futbalista, musí čo najviac hrať, aby získal potrebné sebavedomie. Podarilo sa mu celkom dobre adaptovať v našom klube, navyše je využiteľný okrem stredu aj na obidvoch krajoch obrany. Teraz má veľkú šancu, Kwin a Kocsis boli zranení," poznamenal na margo nových tvárí v mužstve kouč Csaba László.  

Kapitánsku pásku si v jarnej časti tejto sezóny navlečie na rukáv Marin Ljubičič. Dvadsaťosemročný chorvátsky defenzívny stredopoliar sa dohodol s vedením FC DAC 1904 na predĺžení vzájomnej spolupráce o ďalšie dva roky - do 30. júna 2019. "Chcem sa poďakovať za túto ponuku a výkonmi na ihrisku potvrdiť oprávnenosť rozhodnutia vedenia klubu," skonštatoval odchovanec Hajduku Split a dodal: "Mali sme dobrú a vydarenú zimnú prípravu. V zápasoch si musíme veriť a vyhrávať." 

Káder FC DAC 1904 Dunajská Streda pre jarnú časť sezóny 2016/2017:   

Brankári: Matej Slávik, Benjamín Száraz, Darko Tofiloski

Obrancovia: János Szépe, Tomáš Huk, Ľubomír Michalík, Noé Achille Kwin Amban, Slavomír Pagáč, Marko Živkovič, Eric Javier Davis Grajales, Ľubomír Šatka, Gergö Kocsis, Zsolt Németh

stredopoliari: Jakub Kosorin, Marin Ljubičič, Erik Pačinda, Branislav Ľupták, Pape Macou Sarr, Kristopher András Vida, Yves Simon Pambou Loembet, Jakub Brašeň, Peter Štepanovský, Zoltán Kontár, Emserald Aluku

útočníci: Ladislav Almási, András Mészáros, Roland Černák, Pavl Šafranko

Realizačný tím: Tréner: Csaba László, asistenti trénera: Werner Bürger, Branislav Fodrek, kondičný tréner: Csaba Gábriš, tréner brankárov: Martin Matlák, rehabilitačný tréner: Botond Máthé, vedúci mužstva: Dušan Chytil, lekári: Marián Jančár, Zsolt Fegyveres, masér: Vojtech Nagy

Zmeny v kádri: 

Príchody: Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl. - hosťovanie), Pavol Šafranko (1. FC Tatran Prešov), Benjamin Száraz, Jakub Kosorin (obaja FK Senica), Esmerald Aluku (FC Lapraka/Alb.)

Odchody: Ákos Szarka (Diósgyőr/Maď.), Róbert Polievka (ŽP Šport Podbrezová), Vareijs Šabala (Club Bruggy/Belg. - ukončenie hosťovania)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies