V Dukle vyradia zo súpisky číslo 10, pod strechu vyvesia dres Haščáka

NETKY.SK • 24 September 2014, 17:12 • 2 min
V Dukle vyradia zo súpisky číslo 10, pod strechu vyvesia dres Haščáka

TRENČÍN - Dres s číslom 10 si už v tíme hokejového extraligistu Dukly Trenčín nikto v budúcnosti neoblečie. Počas nedeľňajšieho stretnutia proti HK Nitra ho vyvesia pod strechu štadióna, čím si klub uctí svojho dlhoročného hráča a bývalého reprezentačného kapitána Ota Haščáka.

slovakia

left justify in out

"Po vyvesení jeho dresu bude číslo 10 definitívne vyradené zo súpisky trenčianskeho tímu. Pre všetkých fanúšikov bude počas zápasu opäť pripravený pestrý sprievodný program, tešíme sa na fantastickú atmosféru," povedal na oficiálnom webe predseda predstavenstva Dukly Viliam Ružička.
     

Po čísle 38, ktoré nosil tragicky zosnulý ďalší bývalý hráč a akcionár Dukly Pavol Demitra, je tak "desiatka" druhým vyradeným číslom v klube. Slávnostný nedeľňajší ceremoniál je súčasťou mediálnej kampane "Tiež Dukla", v rámci ktorej nastúpia Trenčania proti Nitre opäť v retrodresoch bielej farby. 
     

Oto Haščák sa do veľkého hokeja dostal práve z Trenčína. V rokoch 1983 až 1990 odohral v Dukle 258 zápasov. Vrátil sa do jej dresu ešte v roku 1998 a počas troch sezón v závere kariéry odohral ešte ďalších 68 duelov. V zahraničí hrával vo Švédsku za Södertälje a Frölundu, ďalej v nemeckom Kaufbeurene, fínskom Pori a českom Vsetíne či Zlíne.

 

Československo reprezentoval na MS 1989 a 1990, rovnako aj na ZOH 1988. Následne v drese Slovenska nechýbal na olympijskom turnaji v Lillehammeri 1994 ani 1998 v Nagane ako aj na MS C-kategórie 1994, "béčku" v roku 1995 a v elitnej kategórii o rok neskôr. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí zisk titulu v drese Zlína v českej extralige, či zisk bronzových medailí na MS v rokoch 1989 a 1990. Po skončení hráčskej kariéry pôsobil v štruktúrach Dukly ako manažér, od roku 2003 je skautom tímov NHL pre Európu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona