V Dubline zatkli moslima za vyhrážky smrťou voči Obamovi

NETKY.SK • 13 Máj 2011, 07:23 • 2 min
V Dubline zatkli moslima za vyhrážky smrťou voči Obamovi

V Dubline zatkli moslima za vyhrážky smrťou voči Obamovi

slovakia

left justify in out

img

Írska polícia zatkla najznámejšieho konvertovaného moslima v krajine za jeho údajné vyhrážky smrťou namierené proti americkému prezidentovi Barackovi Obamovi.
      Polícia dnes oznámila, že 43-ročného Khalida Kellyho zatkla vo štvrtok v írskom hlavnom meste Dublin v jeho bydlisku pre podozrenie, že sa vyhrážal zabitím amerického prezidenta. Muž môže byť zadržiavaný tri dni, kým ho obvinia alebo prepustia.
      Kelly údajne povedal jednému britskému denníku, že podľa jeho očakávania al-Káida zabije Obamu počas jeho blížiacej sa návštevy Írska.
      Obama má podľa plánu prísť do Írska 23. mája. Deň strávi v Dubline a dedine Moneygall, domove svojho dávneho predka - prapraprastarého otca.
      Kelly prestúpil na islam, keď bol uväznený v Saudskej Arábii. V írskej televízii chválil al-Káidu a Usámu bin Ládina, podstúpil výcvik u Talibanu v Pakistane a synovi dal meno Usáma.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies