V Dubaji a Abú Zabí vybuchli reštaurácie, jeden človek neprežil

NETKY.SK • 31 August 2020, 15:49 • 2 min
V Dubaji a Abú Zabí vybuchli reštaurácie, jeden človek neprežil

DUBAJ - Najmenej jedna osoba prišla o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenia pri dvoch výbuchoch, ku ktorým došlo v pondelok v dvoch veľkých mestách Spojených arabských emirátov (SAE), a to v hlavnom meste Abú Zabí a v Dubaji.

slovakia

left justify in out

Prvý komerčný let z Izraela 

K výbuchom došlo v deň, keď do Abú Zabí prileteli z Tel Avivu na rokovania delegácie Izraela a USA. Ich let bol prvým priamym komerčným letom izraelskej štátnej leteckej spoločnosti do SAE.

 

img

 

Uskutočnil sa na základe dohody o normalizácii diplomatických vzťahov, ktorú Izrael so SAE, ohlásili 13. augusta.

 

Výbuchy v dvoch mestách

K prvej explózii, ktorá si vyžiadala jeden život, došlo v skorých ranných hodinách v reštaurácii v Dubaji. Výbuch spôsobil požiar, ktorý poškodil prízemie budovy. Hasičom sa ho podarilo dostať pod kontrolu po zhruba polhodine, informoval denník The National vychádzajúci v angličtine hlavnom meste SAE s odvolaním sa na vyjadrenia hovorcu dubajskej civilnej ochrany.

 

img

 

Druhá explózia zasiahla podľa tohto média prevádzky reštaurácií rýchleho občerstvenia KFC a Hardees na ulici Šejka Rašída ibn Saída v Abú Zabí, pričom v okolí poškodila aj viacero ďalších predajní. Podľa miestnej polície si tam výbuch vyžiadal tiež viacero ľahších a stredne ťažkých zranení.

 

 

V dôsledku explózie evakuovali budovu, v ktorej s zmienené prevádzky nachádzajú, ako aj ďalšie budovy v okolí. Obe prevádzky rýchlych občerstvení boli podľa záberov zverejnených na sociálnych sieťach značne poškodené.

 

Dôvody zatiaľ nie sú známe

K obom výbuchom došlo ešte pred príletom lietadla vypraveného z Tel Avivu. Bezprostredne nebolo jasné, či explózie súvisia s touto mediálne sledovanou udalosťou. Prevádzka v Abú Zabí, v ktorej došlo k výbuchu, sa nachádza na jednej z hlavných ulíc vedúcich k miestnemu letisku.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies