V druhom kvartáli si v EÚ našla prácu pätina nezamestnaných

NETKY.SK • 25 November 2016, 14:34 • 2 min
V druhom kvartáli si v EÚ našla prácu pätina nezamestnaných

BRATISLAVA - Takmer pätina tých obyvateľov Európskej únie, ktorí boli v prvom kvartáli tohto roka evidovaní ako nezamestnaní, v druhom štvrťroku už mala zamestnanie.

slovakia

left justify in out

Z tých, ktorí boli v prvom kvartáli evidovaní ako nezamestnaní, v druhom kvartáli 19,5 percenta (3,9 mil. ľudí) už malo prácu, ďalších 17,3 percenta (3,5 mil.) sa presunulo do skupiny ekonomicky neaktívnych ľudí (študenti, dôchodcovia, ženy v domácnosti a pod.) a 63,2 percenta (12,6 mil.) aj v druhom kvartáli bolo ešte bez zamestnania. Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.


Z údajov Eurostatu ďalej vyplýva, že nezamestnaní si čoraz ľahšie nachádzajú prácu. V rámci celej EÚ si v druhom kvartáli tohto roka našlo prácu 19,5 percenta nezamestnaných, pričom v druhom štvrťroku vlaňajška si zamestnanie našlo iba 18,7 percenta nezamestnaných. Podobne je to aj na Slovensku. V druhom kvartáli tohto roka si prácu našlo 15,1 percenta nezamestnaných Slovákov, pričom v druhom štvrťroku vlaňajška si prácu našlo iba 13,4 percenta nezamestnaných obyvateľov krajiny.


Z tých obyvateľov EÚ, ktorí v prvom kvartáli pracovali, v druhom štvrťroku 1,2 percenta (2 mil.) stratilo zamestnanie, ďalších 1,6 percenta (2,7 mil.) sa presunulo do skupiny ekonomicky neaktívnych a 97,3 percenta (170,8 mil.) aj v druhom kvartáli malo zamestnanie.


Zo skupiny obyvateľov EÚ, ktorí boli v prvom štvrťroku ekonomicky neaktívni, sa 3,1 percenta (3,6 mil.) v druhom štvrťroku presunulo do zamestnania, 3,6 percenta (4,1 mil.) sa zaevidovalo ako nezamestnaní uchádzači o prácu a 93,3 percenta (106,1 mil.) aj v druhom kvartáli zostalo ekonomicky neaktívnych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona