V druhom kole brazílskych volieb by sa podľa prieskumov stretli Rousseffová a Neves

NETKY.SK • 5 Október 2014, 10:21 • 2 min
V druhom kole brazílskych volieb by sa podľa prieskumov stretli Rousseffová a Neves

SAO PAOLO - Vyzývateľom súčasnej brazílskej prezidentky Dilmy Rousseffovej by v pravdepodobnom druhom kole brazílskych prezidentských volieb bol Aecio Neves.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov najnovších prieskumov verejnej mienky, o ktorých informovala agentúra Reuters.
      

Senátor Neves by podľa prieskumu inštitútu Datafolha získal v prvom kole 26 percent hlasov, oproti 24 percentám, ktoré by získala doterajšia dvojka v prieskumoch Marina Silvová. Súčasná prezidentka Dilma Rousseffová by prvé kolo jasne vyhrala so ziskom 44 percent hlasov. Na prieskume sa zúčastnilo 18.116 respondentov.
      

Iný prieskum, ktorý uskutočnil inštitút Ibope na vzorke 3010 ľudí, nameral podporu verejnosti pre Nevesa na úrovni 27 percent. Silvová by získala 24 percent hlasov a Rousseffová 47 percent hlasov.
      

Podľa oboch prieskumov by Rousseffová jasne zvíťazila v druhom kole, ktoré sa uskutoční 26. októbra, ak žiaden z kandidátov nezíska v prvom kole viac ako 50 percent platných voličských hlasov.
      

Z výsledkov tretieho prieskumu, ktorého výsledky zverejnila spoločnosť MDA taktiež v sobotu, rovnako vyplýva stúpajúca podpora Nevesa, ktorý prvý raz predstihol Silvovú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies