V druhej sérii American Crime Story si zahrá aj Matthew Broderick

NETKY.SK • 24 Február 2017, 09:46 • 2 min
V druhej sérii American Crime Story si zahrá aj Matthew Broderick

LOS ANGELES - Americký herec Matthew Broderick sa predstaví v pripravovanej druhej sezóne kriminálnej antológie American Crime Story (2016) s pracovným podtitulom Katrina o rovnomennom hurikáne a jeho dôsledkoch v New Orleans. Päťdesiatštyriročný rodák z New Yorku stvárni Michaela D. Browna, ktorý bol v čase prírodnej katastrofy na čele úradu Federal Emergency Management Agency (FEMA).

slovakia

left justify in out

Broderick sa tak pridal už skôr ohláseným Courtneymu B. Vanceovi, Sarah Paulson a Cubovi Goodingovi Jr., ktorí si zahrali aj v prvej sérii s podtitulom The People v. O.J. Simpson, a tiež Annette Bening. Tá si zahrá bývalú guvernérku štátu Louisiana Kathleen Blanco. Druhá sezóna, ktorá vychádza z knihy The Great Deluge: Hurricane Katrina, New Orleans, and the Mississippi Gulf Coast (2006) Douglasa Brinkleyho, by sa mala dostať na televízne obrazovky budúci rok. Tvorcovia okrem toho už pripravujú aj ďalšie dve série, ktoré sa budú venovať vražde talianskeho návrhára Gianniho Versaceho, respektíve sexuálnemu škandálu bývalého amerického prezidenta Billa Clintona.

Matthew Broderick má na konte nomináciu na Zlatý glóbus za výkon v snímke Voľný deň Ferrisa Buellera (1986). Okrem toho si zahral vo filmoch ako Bojové hry (1983), Jastrabia žena (1985), Glory (1989), Nováčik (1990), Oddaní láske (1997), Godzilla (1998), Na mňa sa môžeš spoľahnúť (2000), Producenti (2005), Konečne spolu (2007), Majstrovský plán (2011) či Miesto pri mori (2016). Svoj hlas prepožičal Simbovi už ako dospelému levovi v animovanej snímke Leví kráľ (1994).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona