V Doubici, kde pôvodne vyrastalo Gottovo útočisko, sa udiala brutálna vražda

NETKY.SK • 26 September 2017, 09:46 • 2 min
V Doubici, kde pôvodne vyrastalo Gottovo útočisko, sa udiala brutálna vražda

PRAHA - Dejiskom brutálnej vraždy 14-ročnej tínedžerky sa stala v noci na nedeľu chata v severočeskej obci Doubice ležiacej v okolí Děčína na pomedzí Českého Švajčiarska a Lužických hôr.

slovakia

left justify in out

Miesto činu je vzdialené iba asi 400 metrov od objektu, ktorý sa mal pôvodne stať tajným útočiskom mnohonásobného československého a českého Zlatého slávika Karla Gotta. Spevák však napokon od tohto zámeru odstúpil a rozhodol sa objekt predať, pretože po medializácii sem v organizovaných skupinách smerovali nielen jeho fanúšikovia z ČR, ale aj neďalekého Nemecka.

 

Dôvodne podozrivým zo zločinu je 35-ročný niekdajší novinár Martin Ch., ktorý býval v inkriminovanej chate a ktorého děčínski policajti zadržali krátko po čine. Zadržaný sa priznal tak k vražde tínedžerky, ako aj k pokusu o vraždu jej o dva roky staršej kamarátky.

 

Pôvodné informácie, že na mieste činu našla polícia aj ťažko zranenú priateľku zavraždenej, zrejme neboli presné. Ako vyplýva z dnešných informácií TV Nova a internetového vydania denníka Blesk, na toto dievča natrafili vo vzdialenosti asi 10 km od dejiska hrdelného zločinu. Z domu sa jej vraj podarilo ujsť.

 

Pre tínedžerky sa podľa všetkého stala osudnou láska ku koňom, zadržaný choval hneď tri a dievčatá, ktoré neboli z obce, za ním cestovali a vyrážali s nimi na prechádzky. Motív činu je však ešte predmetom vyšetrovania.

 

Polícia iniciovala už uvalenie väzby na muža stíhaného pre trestné činy vraždy a pokusu o vraždu, za ktoré mu hrozí v prípade potvrdenia viny súdom 15-20 rokov väzenia alebo výnimočný trest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona