V dôsledku výpadku elektriny po hurikáne Irma zomrelo šesť pacientov

NETKY.SK • 13 September 2017, 18:55 • 2 min
V dôsledku výpadku elektriny po hurikáne Irma zomrelo šesť pacientov

MIAMI- Šesť pacientov rehabilitačného centra v americkom štáte Florida zomrelo zrejme v dôsledku výpadku elektrického prúdu spôsobeného hurikánom Irma.

slovakia

left justify in out

Budova rehabilitačného centra v meste Hollywood na juhovýchode Floridy zostala bez prúdu po tom, čo tento štát v nedeľu zasiahol ničivý hurikán Irma. V zariadení - napriek teplotám prevyšujúcim 30 stupňov Celzia - odvtedy nefungovala klimatizácia. V prevádzke bol síce záložný generátor, ktorý však zaisťoval len prevádzku kuchyne.

 

K úmrtiam došlo v zariadení Rehabilitation Center at Hollywood Hills, ktoré sa venuje rehabilitácií pacientov prepustených z nemocníc. Traja pacienti zomreli priamo v centre a zvyšných troch vyhlásili za mŕtvych po prevoze do nemocnice.

 

Podľa starostky okresu Broward County Barbary Shariefovej úmrtia zrejme súvisia s výpadkom klimatizácie. Úrady následne pristúpili k uzavretiu a zapečateniu celého zariadenia, z ktorého evakuovali 115 pacientov.

Miestna polícia je zatiaľ ohľadne stanovenia príčiny smrti pacientov opatrná. Vo veci však začala vyšetrovanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu.

 

Na Floride sú po prechode hurikánu Irma stále milióny ľudí bez elektrickej energie. Situácia sa normalizuje len pomaly, školy a obchody sú zatvorené. Úrady varovali, že výpadky môžu potrvať aj niekoľko týždňov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona