V dôsledku slabšieho dopytu odstaví Ford dočasne štyri závody v USA

NETKY.SK • 19 Október 2016, 06:09 • 2 min
V dôsledku slabšieho dopytu odstaví Ford dočasne štyri závody v USA

DETROIT - Americká automobilka Ford dočasne zastaví výrobu v štyroch závodoch v Severnej Amerike. Dôvodom je spomaľovanie dopytu po nových vozidlách. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť oznámila, že na jeden týždeň v tomto mesiaci zastaví výrobu v závode v Kansas City v štáte Missouri a v dvoch závodoch v mexických mestách Hermosillo a Cuatitlan. V týchto závodoch sa vyrába pickup F-150 a okrem neho sedan Fusion a model Fiesta. Okrem toho Ford na dva týždne uzatvorí závod v Louiswille (Kentucky), ktorý produkuje autá Ford Escape a Lincoln MKC.

 

Po šiestich rokoch stabilného rastu sa rast dopytu v USA po nových autách začal spomaľovať. Ford preto oznámil, že obmedzí produkciu s cieľom lepšie zosúladiť výrobu s dopytom. Firma však napriek tomu ubezpečila, že čo sa týka predpokladaných hospodárskych výsledkov, tie nemení. Naďalej tak tento rok očakáva zisk pred zdanením na úrovni 10,2 miliardy USD (9,28 miliardy eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies