V dôsledku silného vetra zasahujú hasiči a záchranári na celom území SR

NETKY.SK • 29 Október 2017, 11:43 • 2 min
V dôsledku silného vetra zasahujú hasiči a záchranári na celom území SR

BRATISLAVA - Nepriaznivá poveternostná situácia si v nedeľu od ôsmej hodiny rána vyžiadala takmer 60 výjazdov hasičov na celom Slovensku.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

"Pri najvyššom počte technických udalostí zasahujú príslušníci v Trenčianskom kraji, kde doposiaľ uskutočnili už 19 výjazdov. V Trnavskom kraji boli hasiči vyslaní k 18 prípadom, v Bratislavskom kraji k 10 technickým udalostiam. Hasiči v Košickom kraji zasahovali pri štyroch udalostiach, pri jednom výjazde pomáhali príslušníci v Banskobystrickom a Nitrianskom kraji," spresnila Farkasová.

 

Hasiči podľa nej zasahujú najčastejšie pri spadnutých stromoch, ktoré v mnohých prípadoch blokujú cestné komunikácie a drôty elektrického vedenia. Problémy robia aj uvoľnené billboardy a plechové strechy. Pri výjazdoch súvisiacich s poveternostnou situáciou zasahuje celkom 120 profesionálnych hasičov so 40 kusmi hasičskej techniky, v Trenčianskom kraji pomáha aj 25 dobrovoľných hasičov.

 

Podľa aktuálnej výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) platí pre oblasť celého juhozápadu Slovenska výstraha najvyššieho, 3. stupňa pred silným vetrom. V nárazoch môže do 15.00 h na niektorých miestach dosiahnuť rýchlosť až 125 km/h. Výstraha pred silným vetrom platí pre celé Slovensko.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies