V dôsledku prudkých bojov uzavreli letisko v líbyjskom Tripolise

NETKY.SK • 16 Január 2018, 07:03 • 2 min
V dôsledku prudkých bojov uzavreli letisko v líbyjskom Tripolise

BENGHÁZÍ - Najmenej 20 ľudí zahynulo v ťažkých bojoch medzi dvoma znepriatelenými ozbrojenými skupinami, ku ktorým došlo v pondelok v líbyjskej metropole Tripolis.

slovakia

left justify in out

V dôsledku bojov boli úrady nútené zatvoriť aj miestne medzinárodné letisko.

 

Líbyjské ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že v bojoch medzi dvoma milíciami podporujúcimi medzinárodne uznanú vládu, utrpelo ďalších 63 ľudí zranenia.

 

Medzi mŕtvymi sú aj civilisti vrátane zamestnanca nemenovanej leteckej spoločnosti, ktorý sa po uzavretí letiska pokúšal dostať do bezpečia. Úrady zamestnancov letiska evakuovali a v dôsledku bojov zrušili päť letov.

 

Líbya sa ocitla v chaose po zvrhnutí dlhoročného diktátora Muammara Kaddáfího v roku 2011. Krajinu riadia tri súperiace vlády - dve v hlavnom meste Tripolis a jedna vo východolíbyjskom meste Tobruk.

 

Vláda vedená premiérom Fájizom Sarrádžom sa chopila moci vlani, pričom medzinárodné spoločenstvo dúfa, že obnoví stabilitu v krajine. Nepodarilo sa jej však získať uznanie súperov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona