V dôsledku požiaru sa vypol reaktor v jadrovej elektrárni Tihange

NETKY.SK • 30 November 2014, 15:13 • 2 min
V dôsledku požiaru sa vypol reaktor v jadrovej elektrárni Tihange

BRUSEL - Kvôli požiaru sa dnes dopoludnia automaticky vypol tretí reaktorový blok v belgickej jadrovej elektrárni Thihange, ležiacej okolo 70 kilometrov západne od nemeckého Aachenu.

slovakia

left justify in out

Dôvodom odstavenia bol požiar transformátora, ktorý spôsobil bližšie nešpecifikovaný výbuch, informovala stránka sudinfo.be.
      

Hovorkyňa prevádzkovateľskej spoločnosti Electrabel pre agentúru Belga uviedla, že plamene sa podarilo dostať pod kontrolu. Nehoda podľa nej nemala žiadny vplyv na jadrovú bezpečnosť a bezpečnosť zamestnancov a obyvateľov lokality.
      

Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude reaktor s výkonom 1048 megawattov odstavený. Prvý pokus o reštart sa má uskutočniť v utorok.
      

Incident by mohol prehĺbiť problémy s dodávkami elektrickej energie v Belgicku v zime. Thihange 3 je totiž štvrtým reaktorovým blokom v Belgicku, ktorý je momentálne mimo prevádzky v dôsledku poškodenia alebo z bezpečnostných dôvodov. 
     

Belgicko plánuje úplne prestať využívať jadrovú energiu do roku 2025.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies