V dôsledku pomoci Portoriku sa oddiali príchod amerických vojakov do Afganistanu

NETKY.SK • 6 Október 2017, 09:49 • 2 min
V dôsledku pomoci Portoriku sa oddiali príchod amerických vojakov do Afganistanu

WASHINGTON - Ministerstvo obrany USA oddiali v dôsledku armádnej pomoci Portoriku rozdeľovanie nových posíl v Afganistane.

slovakia

left justify in out

Spomalenie sa týka aj ďalších misií, ako napríklad vojenskej lode, ktorá mala mieriť do vôd v blízkosti kórejského polostrova. Zástupca armády Ken McKenzie uviedol, že majú k dispozícii len obmedzený počet transportných leteckých prostriedkov a prednostne sa zaviazali pomôcť Portoriku, ktoré nedávno postihol hurikán. "Budeme mať nejaké meškania, ale myslím si, že budú relatívne malé," vyjadril sa McKenzie.

Americký minister obrany Jim Mattis vyhlásil, že spomalenie môže trvať až do budúceho roka, pretože pomoc Portoriku prerušila potrebné prípravy. Do Afganistanu by malo ísť približne 3500 vojakov, ktorých úlohou bude trénovať tamojšie ozbrojené zložky. V súčasnosti sa v krajine nachádza asi jedenásťtisíc vojakov z USA.

McKenzie takisto vyhlásil, že meškanie neznamená, že je armáda USA v "zlom stave", no vojenská pomoc postihnutej krajine je podľa neho naozaj rozsiahla.

Bojová loď USS Wasp v stredu dopravila na ostrov 13 helikoptér, ktoré pomôžu aj pri opravách priehrady Guajataca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona