V dôsledku palestínskeho ostreľovania zrušili koncert Neila Younga

NETKY.SK • 13 Júl 2014, 15:25 • 2 min
V dôsledku palestínskeho ostreľovania zrušili koncert Neila Younga

JERUZALEM - V dôsledku raketových útokov palestínskych militantov boli izraelské úrady nútené zrušiť koncert rockového veterána Neila Younga, ktorý sa mal konať vo štvrtok v Tel Avive. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu polície  Mickyho Rosenfelda koncert z bezpečnostných dôvodov zrušila polícia, aby "ľudia, ktorí sú v dosahu rakiet z Gazy, neboli vystavení zbytočnému riziku".
      

Militanti v Gaze vystrelili od utorka na Izrael stovky rakiet po tom, čo židovský štát spustil proti nim vzdušnú a námornú ofenzívu. Podľa palestínskych predstaviteľov pri izraelských náletoch zahynulo už 159 Palestínčanov.
      

Niektoré z palestínskych rakiet boli vystrelené aj na Tel Aviv, ale všetky buď zachytili izraelské protiraketové batérie, alebo dopadli do neobývaných miest, takže nespôsobili žiadne škody.
      

Na koncert kanadského speváka, ktorý sa mal konať v telavivskom parku Jarkon, si podľa organizátorov kúpilo lístky približne 30.000 ľudí.
      

Young, ktorého sprevádza jeho dlhoročná kapela Crazy Horse, naposledy koncertoval v Izraeli v 90. rokoch.
      

V ostatných mesiacoch vystúpilo v Izraeli viacero umelcov vrátane skupín Rolling Stones a Pixies, speváka  Justina Timberlaka alebo speváčky Rihanny, a to aj napriek nátlaku propalestínskych skupín, aby svoje vystúpenia na protest proti izraelskej politike voči Palestínčanom zrušili.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies