V dôsledku extrémov počasia prišlo v Taliansku o život najmenej šesť ľudí

NETKY.SK • 15 Október 2015, 23:07 • 2 min
V dôsledku extrémov počasia prišlo v Taliansku o život najmenej šesť ľudí

RÍM - Už najmenej šesť ľudí prišlo v uplynulých dvoch dňoch o život v dôsledku extrémov počasia v Taliansku, kde prírodný živel v podobe búrok spôsobil navyše v mnohých regiónoch sčasti veľké materiálne škody. Informovala o tom agentúry DPA s odvolaním sa na talianske médiá.

slovakia

left justify in out

V provincii Frosinone juhovýchodne od Ríma zahynul 40-ročný muž, ktorého auto strhli masy bahna. Ďalšími obeťami sú 51-ročná žena zo susednej provincie L'Aquila zavalená múrom pri zosuve pôdy a miestny muž zasiahnutý bleskom. Inú ženu v Benevente severovýchodne od Neapolu prekvapili masy vody v jej bydlisku, život istého sedemdesiatnika v rovnakej lokalite si vyžiadal infarkt myokardu a 67-ročný muž prišiel o život zrejme ešte v stredu v zaplavenej pivnici v Averzane.

 

Intenzívne zrážky sprevádzané prudkým nárazovým vetrom viedli na Apeninskom polostrove vo viacerých lokalitách k záplavám, zatopeniu obytných domov, narušeniu plynulosti cestnej i železničnej dopravy, ale aj vyvráteniu stromov.

 

Prvú povodeň v tomto roku zažili aj Benátky, kde sa časti centra ocitli pod vodou.

 

K zaplaveniu pivníc a iných nižšie položených priestorov, ako aj zosuvom pôdy došlo i na Sicílii, odkiaľ hlásili aj vykoľajenie vlaku.

 

Lietadlo na pravidelnej linke zo severotalianskeho Bergama do Catanie na Sicílii zasiahol krátko po štarte blesk. Pilot sa z preventívnych dôvodov vrátil do Bergama, odkiaľ po viac ako trojhodinovej kontrole stroja odštartoval po druhý raz. Tridsaťjeden zo 160 cestujúcich sa rozhodlo v let radšej nepokračovať.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies