V Dortmunde sa fanúšikova bili o vstupenky na Real

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 17:52 • 2 min
V Dortmunde sa fanúšikova bili o vstupenky na Real

DORTMUND - Futbalová Borussia Dortmund podcenila dopyt po vstupenkách na prvý zápas semifinále Ligy majstrov s Realom Madrid. Výkonný riaditeľ nemeckého klubu Hans-Joachim Watzke to priznal po udalostiach z utorkového dopoludnia, keď sa otvorili pokladnice.

slovakia

left justify in out

Niektorí fanúšikovia na tento moment čakali od nedele a na viacerých predajných miestach v Dortmunde zavládla nervozita, keď nastalo polhodinové meškanie. Napätie dokonca vyústilo do niekoľkých potýčok, nezabránili im ani policajti, ktorí od pondelka začali rady ľudí usmerňovať a bránili poctivcov pred skupinami špekulantov snažiacich sa predbehnúť.

"Pravdu povediac, podcenili sme situáciu, nečakali sme takéto neuveriteľné šialenstvo, je to naša chyba. Poučíme sa z toho a nabudúce už nebude takýto voľný predaj," povedal Watzke.

Viacerí skalní priaznivci kempovali pred pokladnicami aj 36 hodín. Prezident klubu Reinhard Rauball a tiež bývalý hráč Borussie Norbert Dickel zorganizovali pre nich občerstvenie. Zatiaľ čo pred samotným štadiónom Signal Iduna Park predaj prebehol relatívne pokojne, na iných miestach v Dortmunde polícia hlásila bitky a zasahovať museli poriadkové sily. Klub si za nezvládnutie organizácie vyslúžil od polície ostrú kritiku.

Prvý zápas semifinále medzi úradujúcimi majstrami Nemecka a Španielska sa v Dortmunde uskutoční v stredu 24. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies