VIDEO V Donecku protestovali proti politike Kyjeva: Porošenko je vrah

NETKY.SK • 24 August 2015, 15:50 • 2 min
VIDEO V Donecku protestovali proti politike Kyjeva: Porošenko je vrah

MOSKVA - Tisíce ľudí protestovali dnes v Donecku proti politike Kyjeva - v deň, keď si Ukrajina pripomína 24. výročie vyhlásenia nezávislosti od Sovietskeho zväzu, informovala agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Demonštranti rozvinuli vlajky organizácie Mladá republika, vlajky samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR), ako aj transparenty s nápismi ako "Porošenko je vrah".

 

Donecká tlačová agentúra (DAN) uviedla, že obyvatelia mesta chcú poslať Porošenkovi meter široký a poldruha metra dlhý list, v ktorom ho vyzývajú, aby zastavil vojnu v Donbase.

 

"My, slobodní občania nezávislej Doneckej ľudovej republiky, ťa, krvavého diktátora, vyzývame, aby si prestal zabíjať naše deti, prelievať krv civilistov, ukončil ekonomickú blokádu a agresiu proti Donbasu," uvádza sa v liste, ktorý vystavili v centre mesta.

 

Pri príležitosti Dňa nezávislosti medzitým centrom Kyjeva pochodovalo približne 2500 vojakov, dodal TASS.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies