V Doneckej ľudovej republike chcú začať trestné konanie proti dôstojníkom NATO na Donbase

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 16:15 • 2 min
V Doneckej ľudovej republike chcú začať trestné konanie proti dôstojníkom NATO na Donbase

DONECK - V Doneckej ľudovej republike začali zhromažďovať dôkazy na začatie trestného stíhania proti vojakom NATO, vyhlásil zástupca veliteľa operačného velenia republiky Eduard Bazurin. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti zhromažďujeme faktografické materiály obvinenia, pre vyšetrovanie zo strany vyšetrovacích orgánov republiky, v otázke začatia trestného prípadu o spolupáchateľnosti členov NATO vo vojnových zločinoch a odovzdať ich na medzinárodné súdy - až na Medzinárodný súdny dvor v Haagu," povedal on.
     

Predtým, v samostatne vyhlásených republikách opakovane deklarovali o prítomnosti dôstojníkov aliancie na Donbase. Taktiež, minuly týždeň v MGB Luhanskej ľudovej republike povedali, že dostali "zoznam mien s pásovými údajmi zahraničnej bojovej skupiny NATO".

 

Do zoznamu vošli občania Nórska, Kanady, Lotyšska a Dánska, ktorí sa podieľali na príprave sabotážnych skupín v Ozbrojených silách Ukrajiny. Na ministerstve nevylučujú zapojenie vojakov do zodpovednosti za účasť na úmrtiach civilistov.
   

Podľa informácií tajných služieb Luhanskej ľudovej republiky, zahraniční vojenskí špecialisti sa tiež nachádzajú v obci Teploe, v blízkosti línie kontaktu bojujúcich strán. 
   

Vo februári vláda Doneckej ľudovej republiky hlásila, že v oblasti kontrolovanej Kyjevom, v obci Volnovacha, pracuje skupina zahraničných inštruktorov, vedie ju zástupca ozbrojených síl Veľkej Británie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona