V Donbase v nedeľu nezaznamenali ani jeden prípad porušenia prímeria

NETKY.SK • 8 Január 2018, 08:07 • 2 min
V Donbase v nedeľu nezaznamenali ani jeden prípad porušenia prímeria

KYJEV - Na frontovej línii v Donbase nebol v nedeľu zaznamenaný ani jeden prípad porušenia prímeria, informovalo tlačové oddelenie protiteroristickej operácie (ATO) ukrajinskej armády.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho vyhlásenia velenie ATO kladie dôraz na zaistenie prímeria počas pravoslávnych vianočných sviatkov a opätovne potvrdzuje svoj záväzok dodržiavať trvalé prímerie. "Jednotky ozbrojených síl Ukrajiny v zóne ATO zabezpečujú vykonávanie všetkých opatrení na udržanie prímeria pozdĺž celej kontaktnej línie a prísne dodržiavajú minské dohody," dodalo tlačové oddelenie ATO, ktoré citovala agentúra UNIAN.

 

Všetky strany zainteresované na konflikte na východe Ukrajiny sa dohodli na prímerí počas vianočných a novoročných sviatkov, ktoré vstúpilo do platnosti v sobotu 23. decembra o 00.00 hod kyjevského času, teda v piatok 22. decembra o 23.00 hod SEČ.

 

Ako však píše UNIAN, boje pokračovali. Podľa agentúry členovia Špeciálnej pozorovateľskej misie (SMM) Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) zaznamenali medzi 4. a 5. januárom v zóne ATO v Donbase až 150 explózií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona