V Donbase nie je zmrazený konflikt, ale vojna, vyhlásila estónska prezidentka

NETKY.SK • 3 Jún 2018, 08:21 • 2 min
V Donbase nie je zmrazený konflikt, ale vojna, vyhlásila estónska prezidentka

TALLINN/KYJEV - Na východe Ukrajiny nie je zmrazený konflikt, ale vojna, vyhlásila estónska prezidentka Kersti Kaljulaidová. Informovala o tom v sobotu agentúra UNIAN.

slovakia

left justify in out

"Ako tu tak sedíme v Tallinne a diskutujeme o kybernetických a konvenčných bezpečnostných opatreniach, svet okolo nás sa nezastavil. Len za posledný týždeň boli na Ukrajine zabití pri ostreľovaní štyria ľudia vrátane 15-ročného dievčaťa a ďalších 15 ľudí bolo zranených. Toto nie je zmrazený konflikt, toto je vojna," konštatovala Kaljulaidová počas bezpečnostnej konferencie v estónskej metropole.

 

Taktiež poznamenala, že napriek nedostatočnej rýchlosti v boji proti korupcii Ukrajina realizuje dôležité reformy, napríklad "v zdravotníctve, v dôchodkovom systéme, v posilnení miestnych samospráv".

 

Ako dodala agentúra UNIAN, estónska prezidentka bola v máji prvým zahraničným lídrom, ktorý navštívil oblasť Donbasu kontrolovanú vládnymi silami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies