V dome vplyvného poľského poslanca vypukol požiar: Má obavy, že sa stal terčom podpaľačstva

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 07:57 • 2 min
V dome vplyvného poľského poslanca vypukol požiar: Má obavy, že sa stal terčom podpaľačstva

VARŠAVA - Požiar vypukol v budove, kde býva významný poľský opozičný poslanec Krzysztof Brejza.

slovakia

left justify in out

Politik vzápätí vyjadril obavy, že sa mohol stať terčom podpaľačského útoku. Požiar podľa neho vypukol v noci na sobotu v Brejzovom byte v meste Inowroclaw v strednej časti Poľska.

 

Poslanec je členom centristickej Občianskej platformy (PO) a je považovaný za jedného z najvplyvnejších oponentov vládnej populistickej strany Právo a spravodlivosť (PiS). Poľská štátna televízia o ňom v priebehu niekoľkých mesiacov vysielala kritické reportáže.

 

Brejza po požiari povedal, že oheň sa šíril po stenách, kde sa nachádzajú plynové potrubia, a keby si ho susedia neboli včas všimli a neuhasili ho, mohlo dôjsť k výbuchu.

 

"Rád by som veril tomu, že to bola náhoda, žart vandalov, ktorý so mnou nijako nesúvisí, ale pravda je taká, že ľudia vedia, kde bývam, takže musím vziať do úvahy úmyselný čin," uviedol poľský opozičný politik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies