V dome olúpili 88-ročnú starenku

NETKY.SK • 20 Február 2015, 12:09 • 2 min
V dome olúpili 88-ročnú starenku

BRATISLAVA - Traja mladíci vo veku od 16 do 24 rokov prepadli v stredu 88-ročnú starenku v jej dome v Moldave nad Bodvou.

slovakia

left justify in out

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, po tom, ako vnikli do jej domu, ju jeden z útočníkov odsotil do pohovky a z krku je strhol zlatú retiazku. Ďalší mladík sa jej pokúsil ukradnúť peniaze z kabelky. Keď dôchodkyňa telefónom privolala políciu, z domu ušli. Policajti ich však krátko po lúpeži zadržali. Dôchodkyňa našťastie neutrpela žiadne zranenia, páchatelia jej však spôsobili škodu vo výške 215 eur, dodala Mésarová. Najstaršieho, 24-ročného Benjamína polícia obvinila z lúpeže a porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva. Ďalší dvaja šestnásťroční páchatelia, Róbert z Moldavy nad Bodvou a Marko z Jasova, čelia obvineniu z porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva. "Keďže ide o trestné činy, ktoré boli spáchané na chránenej osobe, resp. osobe vyššieho veku, najstaršiemu z obvinených, hlavnému aktérovi, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na 12 rokov, dvom mladistvým hrozí až päť rokov za mrežami," ukončila Mésarová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies