V dome našli arzenál zbraní a munície, aj mínomet a guľomet

NETKY.SK • 12 November 2014, 11:06 • 2 min
V dome našli arzenál zbraní a munície, aj mínomet a guľomet

BRATISLAVA/ŽILINA – Arzenál zbraní a munície zaistili v rodinnom dome 45-ročného muža v Martine po tom, ako vo štvrtok večer niekto ohlásil na polícii výbuch v garáži.

slovakia

left justify in out

Našli v nej muža, ktorý tvrdil, že mu niečo buchlo v peci. Policajti si však všimli muníciu, a privolali expertov. Muž dobrovoľne odovzdal 2 860 nábojov a striel, výbušky, osvetľovacie rakety a dlhú guľovú zbraň. Pri následnej domovej prehliadke našli mínomet, guľomet, ručné granáty, delostrelecké strely, míny a náboje, delobuchy, krátke a dlhé guľové zbrane, protitankovú strelu aj rôzne komponenty k strelným zbraniam a strelivu.

 

Hovorca žilinskej krajskej polície Radko Moravčík uviedol, že 45-ročného Imricha obvinili z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Má síce zbrojný preukaz, no zbrane a strelivo mal bez povolenia. Vyšetrovateľ navrhol, aby ho stíhali vo väzbe. Predbežne mu hrozia tri až osem rokov za mrežami. Polícia skúma, či nespáchal aj iný trestný čin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies