V dodávkach ropy a plynu na Slovensku musí byť istota

NETKY.SK • 6 Október 2010, 12:04 • 2 min
V dodávkach ropy a plynu na Slovensku musí byť istota

V dodávkach ropy a plynu na Slovensku musí byť istota

slovakia

left justify in out

img

Dodávky nerastných surovín z Ukrajiny na Slovensko musia byť zabezpečené. "Samozrejme otázka tranzitu a dodávania plynu a ropy musí byť zabezpečená, musí tam byť istota," konštatoval na dnešnej tlačovej konferencii ukrajinský prezident Viktor Janukovyč. Reagoval tak na otázku TASR, ako sa stavia jeho krajina k možnej diverzifikácii dodávok plynu do SR.
      Otázkou dovozu nerastných surovín cez inú trasu ako ukrajinskú sa podľa Janukovyča zaoberajú experti. Upozornil však, že Ukrajinci pracujú dobre a majú záujem zväčšiť objem dodávok.
      "Veľmi pozitívne hodnotíme a kvitujeme, že Ukrajina urobila veľmi vážne kroky pokiaľ ide o spoluprácu pri tranzite ich surovín," podotkol slovenský prezident Ivan Gašparovič. Slovensko sa chce podieľať na modernizácii tranzitných sietí.
      Gašparovič dodal, že SR má veľký záujem, aby sa Ukrajina stala spoľahlivým partnerom pre Európu. "Tým, že Ukrajina sa stala členom Európskeho energetického spoločenstva, tak to je prvý krok k tomu, že hľadá pozitívne riešenia v prospech cieľových krajín," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies