V dnešných hodinách by mala zasadnúť Koaličná rada, jednou z hlavných tém bude aj zvyšovanie dane z tabaku

NETKY.SK • 13 September 2019, 07:43 • 2 min
V dnešných hodinách by mala zasadnúť Koaličná rada, jednou z hlavných tém bude aj zvyšovanie dane z tabaku

BRATISLAVA - Koaliční partneri sa majú počas dnešného dňa stretnúť na Koaličnej rade. Potvrdil to predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Naznačil, že bude s partnermi hovoriť o návrhu na zvýšenie dane z tabaku a o sociálnych balíčkoch, pričom niektoré z nich označil za nepremyslené.

slovakia

left justify in out

Predseda Mosta-Híd by chcel s koaličnými partnermi hovoriť o návrhoch zo sociálnych balíčkov a o možných výpadkoch v rozpočte, ktoré by sa dali zaplátať zvýšením spotrebnej dane z tabakových výrobkov.

 

img

 

"Ak nechceme možné výpadky rozpočtu aj takýmto spôsobom zaplátať, to znamená, že to, čo nepotrebujete k životu, či sú to cigarety alebo alkohol, to zdaniť, dobre, ale potom nerobme ďalšie veci," skonštatoval Bugár. Koaliční partneri by podľa jeho slov mohli stiahnuť návrhy zo sociálnych balíčkov. Spomenul napríklad zvýšenie minimálnej mzdy či dôchodky. Ako však sám poznamenal, tieto návrhy sú nepremyslené.

 

img

 

Diskutovať o spotrebnej dani z tabaku chce s koaličnými partnermi aj predseda parlamentu a SNS Andrej Danko. Avizoval to už v stredu (11. 9.) s tým, že SNS zdražovanie cigariet nepodporí. Tvrdí, že o tomto návrhu koaliční partneri neboli dopredu informovaní. "Chcem, aby bola zvolaná Koaličná rada, čo budem iniciovať, kde bude predseda Smeru-SD Robert Fico aj minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD), aby sme sa vyhli takýmto veciam a hókusom-pókusom na dolaďovanie štátneho rozpočtu," vyhlásil predseda NRSR.

 

img

 

Otvorená je naďalej aj téma ďalšej voľby kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR. Hlasovanie má prebehnúť na septembrovej schôdzi. Danko avizoval, že pri hlasovaní o spôsobe voľby kandidátov budú mať koaliční poslanci voľné ruky, SNS však podľa jeho slov naďalej podporuje verejnú voľbu, tak ako aj Most-Híd. Smer-SD trval na tajnom hlasovaní. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona