V divadle Thália pripravili pre deti predstavenie Kocúr v čižmách

NETKY.SK • 22 November 2010, 12:09 • 2 min
V divadle Thália pripravili pre deti predstavenie Kocúr v čižmách

V divadle Thália pripravili pre deti predstavenie Kocúr v čižmách

slovakia

left justify in out

img

Poslednou premiérou v tomto kalendárnom roku v košickom divadle Thália bude 26. novembra voľné spracovanie rozprávky bratov Grimmovcov Kocúr v čižmách. Autorom hry a zároveň režisérom je hosťujúci Peter Cibula.
"Základný motív rozprávky som sa snažil zachovať. Hra však nie je úplnou kópiou klasickej rozprávky. Sú tam postavy, ktoré v pôvodnom texte nie sú," povedal o svojej hre Cibula. Dodal, že sa snažil pripraviť predstavenie, ktoré by mohlo búrať tradičné divadelné konvencie. "Je to vlastne bábkové divadlo, ale je tu aj kombinácia s činohrou, či čiernym divadlom. Takisto tu diváci uvidia rôzne druhy bábok," dodal režisér predstavenia.
Poznamenal, že celý príbeh je postavený veľmi akčne, tak, aby deti mali možnosť v každej chvíli byť vtiahnuté do deja a prežívať príbeh. "Myslím si, že v tejto hre si môžu nájsť svoje nielen deti predškolského veku, či maličkí školáci, ale aj tínedžeri a rodičia. Nepodsúvame sa divákovi, ale predstavenie je plné akcie, zábavy až paródie," doplnil Cibula.
Riaditeľ divadla Thália Peter Kollár pripomenul, že premiéra rozprávkovej hry sa v tomto divadle uvádza maximálne raz za sezónu. "Považujeme to však za dôležité, pretože si myslíme, že deťom treba od útleho veku vštepovať kultúrne hodnoty a treba ich učiť k tomu, aby navštevovali divadelné predstavenia," spresnil Kollár.
Podľa umeleckého šéfa divadla Karoly Korognaia bol Peter Cibula zárukou toho, že predstavenie bude pre detského diváka pútavé, farebne zaujímavé a zaručovalo tiež nevšedný experiment. "Vzniklo veľmi pekné predstavenie, ktoré experimentuje v texte, stvárnení a čo je pre mňa veľmi dôležité, celú produkciu zabezpečili mladí ľudia," doplnil Korognai.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona