V diplomatickom vozidle pašovali ukrajinské cigarety

NETKY.SK • 28 Apríl 2013, 10:23 • 2 min
V diplomatickom vozidle pašovali ukrajinské cigarety

Vyšné Nemecké - Cez colný hraničný priechod Vyšné Nemecké cez vyhradený jazdný pruh vstupovalo v sobotu 27. apríla o 16.05 h diplomatické vozidlo.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala Kára Baloghová,  regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce, vodič diplomatického vozidla poľského konzulátu vo Ľvove pri prestupe štátnej hranice z Ukrajiny na Slovensko vzbudil svojim neštandardným správaním u colníkov podozrenie.

„Išlo o vozidlo s poľským evidenčnými číslami označené ako diplomatické vozidlo s vodičom, občanom Poľskej republiky, ktorý sa preukázal ako zamestnanec konzulátu na Ukrajine, avšak nedisponoval diplomatickým pasom. Prevážať mal podľa jeho vyjadrenia diplomatickú poštu, colnou kontrolou však bol zistené, že zásielky nemali znaky diplomatickej pošty,“ spresnila Baloghová.

Colníci vozidlo podrobili dôkladnej fyzickej kontrole a zistili, že namiesto diplomatickej pošty a deklarovanej použitej elektroniky vodič vo vozidle na rôznych miestach doviezol spolu 119.940 kusov - takmer 600 kartónov cigariet rôznych značiek označených ukrajinskými kontrolnými známkami. 

„Finančný únik na cle a daniach bol v tomto prípade vyčíslený na 16.287,85 eur,“ dodala Baloghová.

Uviedla tiež, že vodič sa počas colnej kontroly snažil odstrániť značku označujúcu vozidlo ako diplomatické a zmeniť doklady predložené ku kontrole.  Prípad už prevzal miestne príslušný vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona