V diaľkových vlakoch je dosť miesta, IC sú takmer vypredané

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 15:58 • 2 min
V diaľkových vlakoch je dosť miesta, IC sú takmer vypredané

BRATISLAVA - V diaľkových vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) je stále dostatok voľných miest, informuje agentúru SITA hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová

slovakia

left justify in out

Záujem je najmä o lístky na štvrtok 2. apríla a na dopoludňajšie vlaky v piatok 3. apríla z Bratislavy na sever a východ Slovenska. Skúsenosti z minulých rokov ukazujú, že pred veľkonočnými sviatkami cestuje dvojnásobok cestujúcich. Predaných je 90 až 95 percent lístkov na vlaky InterCity (IC), viac voľných miest je na vlaky idúce v piatok popoludní. Večerný IC Šarišan do Humenného vo štvrtok 2. apríla je takmer vypredaný.

 

Po Veľkej noci sú IC vlaky idúce v pondelok 6. apríla popoludní z Košíc alebo Humenného do Bratislavy vypredané na vyše 90 percent. Vlaky idúce v utorok 7. apríla sú vypredané na 90 až 96 percent. 

 

Záujem je tiež o diaľkové vlaky na trase Bratislava - Žilina - Košice idúce dnes a vo štvrtok. Sú vypredané na 40 až 80 percent. Na trasách diaľkových vlakov Bratislava - Zvolen/Banská Bystrica, Bratislava - Prievidza, Žilina - Košice, Košice - Zvolen je zatiaľ predaných 30 percent miesteniek, najžiadanejšie vlaky však už môžu mať miestenky vypredané na 80 percent. Na diaľkové vlaky idúce v pondelok 6. apríla a v utorok 7. apríla na trase z Košíc cez Žilinu do Bratislavy je predaných 45 až 70 percent miesteniek. 

 

Morháčová upozorňuje, že pre vybrané diaľkové vlaky ZSSK uplatňuje limity pre bezplatnú prepravu. Znamená to, že je určený maximálny počet lístkov do konkrétneho diaľkového vlaku a na medzistaničný úsek pre cestujúcich na bezplatnú prepravu. Platiacich cestujúcich sa tento limit netýka. Ak sú miestenky k platenému lístku do konkrétneho vlaku vypredané, do vlaku možno nastúpiť na lístok bez miestenky. Celková kapacita vlaku je vždy vyššia ako počet miesteniek, keďže časť sedadiel nie je miestenkovaná a takisto sú k dispozícii miesta mimo sedadiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona