V Devíne odstraňujú škody po povodniach: Pomáhajú aj bezdomovci

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 13:04 • 2 min
V Devíne odstraňujú škody po povodniach: Pomáhajú aj bezdomovci

BRATISLAVA - V bratislavskom Devíne stále pracujú na odstraňovaní škôd po povodniach. Ako agentúru SITA informoval šéf krízového štábu v hlavnom meste Ľubomír Andrassy, na Devínskej ceste pristavili osem veľkokapacitných kontajnerov, do ktorých môžu ľudia dávať odpad a naplaveniny zo svojich domov a záhrad.

slovakia

left justify in out

Pri čistení pomáhajú aj desiati nezamestnaní či ľudia bez domova. "Ide o pomoc, ktorú mesto a OLO poskytujú ľuďom zadarmo," povedal Andrassy. Mesto tiež spolu s geológom a statikom kontrolovali bezpečnosť dopravy na Devínskej ceste, či nehrozí jej zavalenie skalami, ktoré mohla voda podmyť. "Takéto nebezpečenstvo zatiaľ nehrozí," doplnil Andrassy. Stále platí na Devínskej ceste zníženie rýchlosti na 30 km/h v častiach, kde odstraňujú škody po povodniach. Mesto tiež čistí cyklistický chodník v Karlovej Vsi. 

Voda v niektorých domácnostiach v bratislavskej Devínskej Novej Vsi nie je ešte stále pitná. Ide o domácnosti pod ulicami Pod Lipovým, Na Grbe, Kosatcová a medzi ulicami Bystrická, Jána Jonáša a Kremencová. Obyvateľov naďalej zásobujú pitnou vodou cisternami. Vodu tečúcu z kohútika v niektorých domácnostiach v Devínskej Novej Vsi vyhlásili za nepitnú po tom, ako pre možnú kontamináciu museli zvýšiť jej chlórovanie. Vodu teda môžu obyvatelia využívať len ako úžitkovú, po prevarení ju podľa Andrassyho môžu aj piť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies