V Devíne obnovili kyvadlovú dopravu do Devínskej Novej Vsi

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 10:12 • 2 min
V Devíne obnovili kyvadlovú dopravu do Devínskej Novej Vsi

BRATISLAVA - V Devíne obnovili kyvadlovú dopravu medzi Devínom a Devínskou Novou Vsou. Vojenský transportér bude ľudí odvážať každú celú hodinu spred devínskeho kostola. V obci naďalej riešia problém s pohonnými látkami pre čerpadlá. Jedno z nich sa navyše počas noci pokazilo.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedol vicestarosta Devína Štefan Pilársky, v Devíne veria, že v spolupráci s ministerstvom vnútra sa im podarí zabezpečiť dostatok nafty pre čerpadlá a tiež nahradiť chýbajúce čerpadlo."Čerpadlá zatiaľ stíhajú, voda však stále stúpa," uviedol Pilársky. Informoval taktiež, že z 22 obyvateľov Devínskej cesty, ktorí boli počas noci evakuovaní a umiestnení v devínskom Dome kultúry, požiadalo 21 z nich o premiestnenie z Devína."V opatere ostáva jedna občianka, o ktorú je postarané," uviedol Pilársky.

V Petržalke momentálne monitorujú situáciu. "Preverujú sa všetky krízové body, zatiaľ to nevnímame dramaticky," uviedla tlačová tajomníčka Petržalky Micheala Platznerová. Dodala, že zatiaľ sa ani neuvažuje o evakuácii obyvateľov Kočankovej, Klokočovej a Májovej ulice, ktorých na takúto možnosť v stredu (5. 6.) upozornili.

Monitoringu situácie sa venovala počas celej noci aj samospráva v Karlovej Vsi."V súvislosti s aktuálnou situáciou sme požiadali vedenie internátov Družba, aby informovalo študentov o zákaze vstupu do areálu tzv. švédskych domkov, ktoré sú zatopené," uviedol prednosta miestneho úradu v Karlovej Vsi Rastislav Velček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies