V deviaty deň v Soči vztýčili už aj indickú vlajku

NETKY.SK • 16 Február 2014, 15:28 • 2 min
V deviaty deň v Soči vztýčili už aj indickú vlajku

ČERVENÁ POĽANA - Himanšu Thakur je posledný indický účastník ZOH 2014, ktorý ešte nezasiahol do bojov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V horskej olympijskej dedine v Červenej Poľane v nedeľu slávnostne vztýčili indickú vlajku. V deviaty súťažný deň zimných olympijských hier v Soči. Na ceremónii sa zúčastnil nový prezident Indickej olympijskej asociácie (IOA) Narajana Ramačandran, ktorý sa ujal funkcie len minulú sobotu. Práve jeho zvolením India splnila podmienku zrušenia sankcií Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a jej traja olympionici mohli od utorka 11. februára reprezentovať svoju vlasť. Dovtedy mali štatút nezávislých. Meno krajiny sa vrátilo aj na ich dresy.

 

"Nemali sme nápis na dresoch, tak som to vybavil," povedal otec alpského lyžiara Himanša Thakura Rošan Lal, ktorý do svojej misie zapojil priateľa žijúceho v Rusku. 

 

"Teraz je naša identita späť, je to česť súťažiť pod národnou vlajkou. Našich športovcov to nabilo novou energiou. Sú hrdí a našli to, čo im chýbalo - stratenú slávu," dodal Thakur starší, ktorý je aj generálny sekretár Indickej federácie zimných športov. 

 

Himanšu Thakur je posledný indický účastník ZOH 2014, ktorý ešte nezasiahol do bojov. V stredu nastúpi na obrovský slalom. Svoje súťaže už absolvovali bežec na lyžiach Nadím Iqbal a sánkar Šiva Kešavan. 

 

MOV zastavil Indii členstvo v decembri 2012 pre porušenie Olympijskej charty pri voľbách. V decembri 2013 dočasne zmiernil podmienky suspendácie, keď IOA splnila jednu z požiadaviek úpravou stanov, a jej športovci mohli do Soči cestovať ako nezávislí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies